Понеделник 01, Юни 2020г.
Архив на новини
Дата на публикуване: 16.03.2020г.
Кратък текст на новината:

Дистанционно обучение СУ  "Любен Каравелов"

Съдържание на новината:

Уважаеми родители и ученици,

 

Във връзка със Заповед на министъра  на здравеопазването и обявеното извънредно положение  в Република България с цел ограничаване на разпространението на вирус COVID-19  СУ“Любен Каравелов“ ще бъде затворено до 29 март, 2020 г.

От 16.03.2020 г., обучението на учениците ще се извършва по електронен път . За целта ще бъдат използвани социалните мрежи, училищния електронен дневник „Школо“ и др. Учебните  занятия ще се провеждат по график, който ще бъде публикуван на сайта на училището и в електронния дневник.

  1. В платформата Школо всеки ученик е получил лиценз и линк за достъп до продуктите на Майкрософт – Windows 10 и Office 2016
  2. Електронно четими учебници ще се използват за провеждане на обучението.
  3.  Споделяне на файлове и тестове през платформата на „Школо“.
  4.  Комуникацията между родители, учители и ученици ще се извършва чрез платформата Школо, Viber или имейл.
  5.  В електронния дневник ще бъде въведена учебна програма за електронните занятия.
  6.  При невъзможност на учителите да се включат в процеса на онлайн обучение от 16 март 2020 г., да поставят задачи на учениците за самостоятелна работа с хартиени учебници през първия ден на обучението.

Призоваваме всички родители към съпричастност и загриженост към създалата се ситуация  за да може в тия извънредни обстоятелства да не прекъсва учебния процес. Нека всички заедно бъдем  полезни на нашите деца.


Публикувано от:
Тонева, Мария
Старши учител Информатика и информационни технологии