Вторник 25, Февруари 2020г.
Архив на новини
Дата на публикуване: 16.12.2019г.
Кратък текст на новината:

Отличиха за високи постижения ученици от СУ „Любен Каравелов”

Съдържание на новината:

Ученици от СУ „Любен Каравелов” получиха финансови стимули от Община Димитровград за високи постижения през годината. Децата бяха отличени на специална церемония от директора на училището Валентин Христов и зам.-кметът на общината Яшо Минков, който връчи наградите.

Със специалната награда „Димитровградско дарование” и паричният й еквивалент, бе отличен Валентин Станчев. Четвъртокласникът има високи постижения в областта на математиката. През годината той е спечелила множество национални и международни отличия. Завоювал е златни медали на Азиатската и Хонгконгската международни математически олимпиади.

Учениците бяха отличени и за постижения в областта на спорта. Финансови стимули и отличия имаше момчетата, завоювали медали по лека атлетика и баскетбол, както и за момичетата по волейбол. Малките каравеловци бяха отличени в науката, изкуството и спорта.

На церемонията пред учители и родители, директорът на СУ „Любен Каравелов” подчерта, че успехите на децата са гордост за цялото училище и за Димитровград. Той похвали учениците за отличните резултати, пожелавайки им нови успехи в бъдеще.


Публикувано от:
Тонева, Мария
Старши учител Информатика и информационни технологии