“Да правим бизнес заедно”

 

“Да правим бизнес заедно”-Европейски проект по Еразъм+ ,се осъществи с партньорската подкрепа на община Димитровград и училищата СУ”Любен Каравелов”, ОУ”Алеко Константинов” и ОП”Детски и младежки център”.От страната партньор взеха участие община Кутина, агенция MRAV, ОУ”Владимир Видрич” и Университетски колеж „Никола Зрински” Загреб. Проекта „Да правим бизнес заедно”се базира на превод,разпространение и обучение във връзка с наръчник-учебна програма по предприемачество за ученически кооперативи.

Проекта по своята същност включва  обучение на учители-5 дневен курс”Train the trainer” ,в който 15 учителя бяха обучени практически и теоретично и сертифицирани по предприемачески компетенции,бизнес идеи,,кооперативна работа ,бизнес план и управленчески дейности.Посещението в университета”Никола Зрински”даде възможност да се доближим до концепцията за действията в мини инкубатор.

Проекта „Да правим бизнес заедно” включваше и обучение на 20 ученика –„Work camp” training.Нашите ученици се справиха с провокацията и предизвикателството на работния английски език и зададените им предприемачески задачи.Осъзнаха ролята на ученическите кооперативи,структурата,проектите,кооперативния мини инкубатор,които са необходим инструмент в образованието,иновативен подход,фокусиран върху резултатите и подготвящ учениците за реалния свят на предприемачеството.


 

 

 

Poslujmo zajedno-Doing business together

 

Проекта „Да правим бизнес заедно“ е финансиран от програма Еразъм+, Агенция за мобилност и Европейски програми.Тоталният бюджет е 113.380 евро.Очакваната продължителност е от -28.09.2015 до27.09.2017г.Основният предмет на проекта е да се активизират образователните методи,образователните дейности за учениците от основното училище и да се окуражат учителите във въвеждането на предприемачеството в основното образование.

 

Целеви групи:

15 учителя

20 ученика

Бенефициент-гр.Кутина

Партньори по проекта:

Хърватия-Кутина /Загреб

Агенция-MRAV Ltd.

Основно училище“Владимир Видрич“

Университетски колеж“Никола Зрински“

България-Димитровград

Община Димитровград

СУ“Любен Каравелов“

ОУ“Алеко Константинов“

ОП“Детски и младежки център“

Web page of project: http://www.doing-business-together.com/

Facebook: Doing business together

 

Цели:

 

Работен процес

 

1.Международна среща в Кутина.

2.Анализ на предприемачески компетенции и дигитални умения на учители и ученици.

3.Международна среща в Димитровград

4.Ръководство на осъществявянето на учебен план на бизнес ученически кооперативи.

5.“Обучи учителя“-обучение на възрастни,професионално развитие на 15 учители в Кутина.

6.Развитие във връзка с уеб страница и уеб магазин,ученически кооперативи.

7.Мини инкубатор за ученически кооперативи в Кутина-виртуална мобилност на учениците.

8.Работен къмпинг в Димитровград.

9.Международна среща в Кутина.

10.Обучение/трениране-учебен план

11.Анализ на настоящата ситуация в градската администрация за възможностите на местната политика за въвеждането на предприемачеството в основното училище.

12.Международна среща в Кутина.

13.Конференция в Кутина.

 

Очаквани резултати.

 

·         Установяване на сътрудничество между местните правителства.

·         Обучаване на учители по предприемачество и развиване на предприемачески компетенции.

Въвеждане на предприемачеството в основното училище

 

 


 

 

 

Участниците в клубовете „ Пъстра въртележка” , „Шарен свят”, „ Биология и здраве”  и „С молив и четка” , работещи по проект „ Твоят час” и техните ръководители организират Коледен благотворителен базар. Можете да си купите сътворените от детски ръце коледни артикули и много лакомства. Събраните парични средства ще се дарят за кампания Българската коледа. В благотворителната  инициативата активно се включват и членовете на Ученическия съвет.

Заповядайте в СУ „ Любен Каравелов” на 22. 12. 2016 година във фоайето на първия етаж от 12.00 часа.

Ние Ви очакваме!

 

 

Други инициативи:

  

На 22. 12. 2016 година от 11.00 часа можете да присъствате на театрална коледна постановка представена от ученици от Ученическия съвет  при СУ „ Любен Каравелов”.

 На 23. 12. 2016 година от 12.30 часа в 15 кабинет можете да се насладите на прекрасните изпълнения на учениците от клуб

„ Аз уча пиано” работещи по проект „ Твоят час”

 

 


 

 

Преждата на Баба Марта” представиха  пред свои съученици и учители третокласниците от Театрална работилница „Вълшебството на сцената” по проект УСПЕХ.

http://dimitrovgrad.bgvesti.net/news/123832/Каравеловци_посрещат_пролетта_с_авторски_театрален_спектакъл

 


 

    От една година в СОУ „Любен Каравелов“ действат клубове за извънкласни дейности по проект УСПЕХ. През настоящата учебна година два от клубовете подчиниха своята дейност на българските традиции и тяхното опазване. Това са „Хоро“ с ръководител Таня Ганева и „Аз и светът около мен“ с ръководител Йорданка Първанова. На 08.02. 2013 г. участниците споделиха своя празник „Пазители на традициите“ със своите родители, роднини и съученици. Една от задачите за децата и техните баби беше свързана с направата на мартеница - мартеница за здраве, за късмет, за плодородие, за дълголетие, за добруване. Така спонтанно се роди и идеята за най-дългата мартеничка. Децата решиха да подадат ръка на своите приятели и поканиха в изработването й да се включат всички ученици от 1 до 8 клас. С желание се включиха и преподавателите на учениците от начален курс, както и преподавателите по Домашна техника и икономика – Владислава Петрова и Тинка Пейчева.
Това е един своеобразен символ на приятелството, на който всяко дете завърза ръчно изработената от него мартеничка. И тъй като през настоящата година СОУ „Любен Каравелов“ ще чества своя 55 годишен юбилей, желанието на учениците беше мартеницата да е с дължина поне 110 м. – с признателност и уважение към изминалите 55 години и с достойнство към бъдещите най-малко 55.

 

 


 

Каравеловци пропагандират здравословното хранене по проект УСПЕХ

http://dimitrovgrad.bgvesti.net/news/121959/Каравеловци_пропагандират_здравословното_хранене_по_проект


 

проект успех-Панаир на професиите в СОУ"Любен Каравелов"

http://dimitrovgrad.bgvesti.net/news/121724/Каравеловци_умуват_над_бъдещите_си_професии


 

    С две представления на пиесата „Принцесата и свинарят”за учениците от начален етап гостува в СОУ "Любен Каравелов" актьорски екип от ДТ "Иван Димов" - Хасково. Инициативата за предоставяне на радостни емоции на малките каравеловци беше на Театрална работилница "Вълшебството на сцената" по проект УСПЕХ, с ръководител началния учител Стела Иванова.

 


 

МАЛКИТЕ ГОЛЕМИ ТЕАТРАЛИ КАРАВЕЛОВЦИ

    Бяла приказка в СОУ „Любен Каравелов” Благотровителен базар под мотото „Магазин за надежда” направиха третокласници Екип на в. „Каравеловец” Първата си представителна изява направи днес, 20 декември, Клуб „Театрална работилница „Вълшебството на сцената” по проект УСПЕХ. Малките артисти от 3 „Б” клас, с ръководител старшият учител от начален етап Стела Иванова, превърнаха в празник за десетки родители и ученици предпоследния предваканционен ден. „Бяла приказка” от Валери Петров беше пиесата, която третокласниците от предизвикателство превърнаха в своя първа победа. С неподправени емоции малките артисти направиха впечатляващ спектакъл, с много фини, но задълбочени послания за човечността, добротата и приятелството... На пръв поглед, в трудно постижимата за малчуганите естетика и дълбочина на внушенията на чародея на словото Валери Петров, изведнъж третокласниците на Стела Иванова се оказаха в свои води и отправиха своите послания към съучениците си и възрастните. След спектакъла на „Театрална работилница „Вълшебството на сцената” беше организиран и благотворителен коледен базар, под надслов „Магазин за надежда”. Малките каравеловци показаха с финес и уменията си да привличат връстници и възрастни за благородни каузи. Подробности от предколедното събитие очаквайте в предстоящия панорамен за 2012 г. брой на в. „Каравеловец”, както и във филма, посветен на 55-годишнината на СОУ „Любен Каравелов”, който ще бъде излъчен на 18.01.2013 г. в Градска библиотека „Пеньо Пенев” Текст и снимки: Клуб „Млад журналист”, Клуб „Аз, фотографът” по проект УСПЕХ

 

 

 


 

Трета изложба на Секция "Фотографско общество" при КДК

    "Красотата на българските планини" е озаглавена третата изложба на Секция "Фотографско общество" при Клуба на дейците на културата. Изложбата беше открита на 03.12.2012 г. в ИЗ "Асен Крайшников". Дванадесет талантливи фотографи от Димитровград доставиха за пореден път радости емоции за ценителите на фотографията. Изложбата беше открита от кмета на Община Димитровград Иво Димов. Приветствие към своите колеги по търсене на красиви моменти през обектива поднесе председателят на КДК Инко Бургелов. От името на КДК поздрави получиха фотографите и от Живко Русев. С поздравителни адреси събитието беше почетено и от председателя на Общинския съвет Стефан Димитров, от съветническата група на Коалиция "Да за Димитровград" и от ПП ГЕРБ.

    За да поздравят фотографите с поредното им впечатляващо представяне, на изложбата присъстваха и учениците от Клуб "Аз, фотографът"по проект УСПЕХ от СОУ "Любен Каравелов", с ръководител Живко Русев, които след двете си изложби в ИЗ "Асен Крайшников" през учебната 2011/2012 г. вече са част от "Фотографско общество"


 

Творческа среща

    През месец ноември  ученици от СОУ "Любен Каравелов" бяха на среща с издателите на сп. "Страница" в Дома на учителите в гр. Хасково. Фоторепортери от Клуб "Млад журналист" по проект УСПЕХ хроникираха за историята на училището срещата с преподавателя по западноевропейска литература в ПУ "Паисий Хилендарски" Младен Влашки и писателя Недялко Славов. На срещата с издателите на сп. "Страница" присъстваше и Нели Дялкова - старши експерт в РИО но МОМН - гр. Хасково. Възпитаниците на СОУ "Любен Каравелов" бяха с ръководител библиотекаря на училището Соня Денева.

    Чете ли младият човек днес? Каква е мотивацията му и защо предпочита общуването с компютъра и ползването на информация от виртуални източници? Каква е ползата от прякото общуване с книгата? Това бяха само част от въпросите, по които се проведе дискусия.

    С неизбродните пътища на западноевропейската литература направи опит да запознае младите хора Младен Влашки, а Недялко Славов сподели своите впечатления, терзания, съмнения и радости от процеса на писането и общуването с книгата.

Списание „Страница” дава възможност на млади хора да популяризират своите творчески възгледи, стана ясно на срещата дискусия.

Поредицата от срещи с млади хора в различни градове е част от по-мащабен проект, чрез който издателите на „Страница” полагат усилия да възродят прякото общуване с книгата, беше пояснено на творческата среща.

 

 


 

2011 / 2012 учебна година

 

Вестник „Каравеловец” – в Историческия музей Градска библиотекаи Дом-музей „Пеньо Пенев”

 

    Официално представяне на в. „Каравеловец” организираха последователно ученици от клубовете „Млад журналист” и „Аз, фотографът” в три от основните културни институции в Община Димитровград: Градска библиотека „Пеньо Пенев”, Дом-музей „Пеньо Пенев” и Историческия музей.

Идеята на каравеловци е да оставят документални спомени за СОУ „Любен Каравелов”, способствайки и чрез това да се популяризират ученическите дейности  и да се утвърждава авторитета на училището – нещо, което проект УСПЕХ позволява да се прави в разнообразни форми.

 

 


 

Среща с фотолегендата Карекин Карекинян

    Възпитаници  на СОУ „Любен Каравелов” от клубовете „Млад журналист” и Аз, фотографът”, с ръководител Живко Русев посетиха ретроспективната изложба в Художествена галерия „Петко Чурчулиев”, посветена на фотолегендата Карекин Карекинян. Чародеят на обектива от Хасково е  живата история на фоторепортерството не само в региона, а и на национално равнище, съхранил фотодокументи от общобългарския ни живот в продължение на повече от 60 години.

                                                                                                          


 

Фотоизложба в зала „Асен Крайшников”

    Първата си представителна изява направи на 26 април в Изложбена зала "Асен Крайшников", Клуб "Аз, фотографът" по проект УСПЕХ в СОУ "Любен Каравелов", с ръководител главният учител Живко Русев. Премиерата на фотографите каравеловци беше посветена на патронния празник на училището. Единайсетте ученици от 11 "Б" клас показаха 40 фотографии, определени от ръководителя на клуба като "четиредесет запечатани мига от красивия Димитровград, който в делника си мнозина от димитровградчани не забелязват". Домакин на първата в историята на СОУ "Любен Каравелов" фотографска изложба беше Клубът на дейците на културата. Председателят на КДК Инко Бургелов, който оглавява и димитровградското Общество на фотографите поднесе приветствието си към младите любители на фотографското изкуство. В ролята си на главен редактор на изложбата той сподели пред посетителите, че заедно с ръководителя на "Аз, фотографът" се е наложило да направи селекция от над 600 фотоса и пожела на каравеловци да продължават да търсят красивото.
    Гости на премиерата на младите фотографи бяха помощник-директорите на СОУ "Любен Каравелов" Соня Ценова и Митко Дерменджиев, председателят на ПК по култура, вероизповедания и средства за масова информация в Общински съвет-Димитровград Христо Цветков, президентът на "Уинер клуб" – България Ганка Бургелова, учители от ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, любители на фотографията и ученици от различни училища.
    Създавайки историята на СОУ "Любен Каравелов", в помощ на съучениците си фотографи възпитаници на училището, участници в проекта "Младежи за устойчиво развитие" на фондация ПАЙДЕЯ филмираха събитието.

        

 


Клуб на деловия човек

    На 23 април във многофункционалната видеозала на СОУ „Любен Каравелов” беше организирана представителна изява по проект УСПЕХ на клуба по приложна математика с ръководител Мариана Георгиева. Учениците показаха своите умения под надслов „Клуб на деловия човек” чрез презентации и демонстрираха познанията си в областта на математиката пред жури, състоящо се от учители на СОУ „Любен Каравелов”. Гости на тържеството бяха директорът на училището Валентин Христов, помощник-директорите Соня Ценова и Митко Дерменджиев и съученици на малките математици от клубовете по фотография и журналистика. Откритият урок протече под формата на състезание, като на финала на представителната изява победителите получиха като награда торта, приготвена от младите кулинари на Владимира самарджиева, ръководител на клуб „Европейска кухня”.

 


 

Филм за Любен Каравелов направиха в единайсети „Б” клас

    На 20 април в Градска библиотека "Пеньо Пенев"  беше показан филмът "Любен Каравелов – непознатият и съвременният". Посветен на патронния празник на училището, филмът е продукт на Клуб "Млад журналист" и със съдействието на Клуб "Аз, фотографът", с ръководител главният учител Живко Русев. Създателите на филма са предимно ученици от 11 „Б” клас. Гости на премиерата бяха директорът на училището Валентин Христов, помощник-директорът Митко Дерменджиев и преподавателят по български език и литература Лора Живкова.
Чрез филма си екипът на Клуб "Млад журналист" има за цел да покаже по нов начин училищният живот в СОУ "Любен Каравелов" и да способства за преоткриването на личността на "първия голям европеец на Възрожденска България" – Любен Каравелов.
Това е началото на поредица от проекти, които възпитаниците на Живко Русев възнамеряват да реализират в рамките на тригодишната програма на проект УСПЕХ.

Филм за Каравелов – І част

http://www.youtube.com/watch?v=_ddrfBZ7PhY&feature=plcp

 

 Филм за Каравелов – ІІ част

http://www.youtube.com/watch?v=HwLAbCYN010&feature=plcp

 


 

Ден на Земята

 

    На 20 април в Градска библиотека”Пеньо Пенев” беше организирано традиционното отбелязване на Международния ден на Земята. Различното тази година беше, че развлекателно-научното шоу беше представителна изява на клуб „Приложна астрономия” по проект УСПЕХ, с ръководител преподавателя по физика Таня Ганева. В организацията на изявата участваха и преподавателите по химия и биология Ивелина Янчева и Дочка Богданова.

    Изявата на каравеловци премина впечатляващо, с няколко презентации, а накрая беше организирано и своеобразно дефиле, на което ученици от начален етап показваха „тоалети”, направени от рециклирани различни всекидневни потребителски предмети, съпътстващи живота на съвременния човек.

 


 

Каравеловци с І-во място на „Празник на звездите”

 

    Първо място на Петия областен форум на извънкласните дейности в Хасково извоюваха на 7 април клубовете „Млад журналист” и „Аз, фотографът”, ръководени от главния учител Живко Русев. Престижната награда бе присъдена за представянето на сайта www.karavelovci.eu, създаден да отразява всички изяви на каравеловци. В тазгодишното издание на форума, проведен под надслов „Празник на звездите” в областния Младежки център в събота, 7 април,  младите журналисти и фотографи от СОУ „Любен Каравелов” участваха с първата си публична изява на подобно равнище. Приза си те спечелиха в конкурентна надпревара с 65 други клубове от няколко десетки училища в Хасковска област. По проект УСПЕХ в СОУ „Любен Каравелов” стартираха своите извънкласни и извънучебни дейности осем клуба. Става дума за „Аз и светът около мен”, „ИТ каравеловче”, „Приложна астрономия”, „Европейска кухня”, „Приложна математика”, „Млад Джъмп”, както и двата клуба на Живко Русев. Сайтът на журналистите и фотографите от СОУ „Любен Каравелов” е разработен от единадесетокласника Красимир Тодоров, който спечели трето място на областната олимпиада по информационни технологии.

 


 

Нова електронна медия

 

Клуб "Млад журналист" по проект УСПЕХ регистрира свой сайт - www.karavelovci.eu


 

Нов училищен вестник

 

 

 

 


 

Числа и цифри в миналото и днес

 

Открит урок с първокласниците проведе на 21 февруари в СОУ „Любен Каравелов” началната учителка Милена Иванова. Свързана с Проект УСПЕХ, изявата на малките каравеловци пред родители и учители беше с надслов „Числа и цифри от миналото”. Заниманията на първокласниците, участници в проектния клуб „Млад Джъмп”,  бяха тематично насочени в сферата на приложната математика. Използвайки възможностите на ІТ-технологиите, малките каравеловци прилагаха на практика наученото: от древноиндийските числа и цифри, римската цифрова система, кипу и др. Заниманията по математика включваха решаване на определени задачи, подготвени от Милена Иванова, с които първолациге трябваше да се справят, разделени на екипи. Практическото прилагане на вече наученото е с цел затвърждаване на придобити познания за произхода, значението и влиянието на науката математика върху хората, но поднесено по интересен и увлекателен начин за най-малките каравеловци. Разделянето по екипи пък, отрано приучава възпитаниците на СОУ «Любен Каравелов» към съвместна и екипна работа.

            Освен родителите и учители, на урока присъстваха и младите репортери от Клуб „Млад журналист” на преподавателя Живко Русев.


Проекти на МОН за 2010 / 2011г.

    Предаден проект към Министерството на околната среда и водите на тема: "Обичам природата - и аз участвам"  за почистване и озеленяване на двора на училището на стойностдо 5000 лв.

Проектът на училището е със заглавие: " Нашето училище - оазис от зеленина и цвят" и е на стойност 4925,80лв. Участниците в него са : Соня Ценова, Лора Живкова, Анита Зангоци, Владимира Самрджиева.

    Обявена е втора фаза на проекта "Активни и здрави" с партньорство на фондация "Димитър Бербатов" и "Данон - Сердика". Дава се възможност за обновяване и изграждане на спотни съоръжения и въвеждане на допълнителни спортни активности в училищата. Максималната стойност за финансиране е 50 000лв., а срока е до 30.04.2011г.

 

Модул "Осигуряване на допълнително обучение на учители с изоставащи ученици по математика" - Участниците в него са - Станислава Колева и Мариана Георгиева

Сдружение "Шанс и закрила" - реализиране на проект "Посланици на доброто". Участниците в него са: Милена Иванова и Таня Стефанова.


Национална програма "Училището - територия на учениците" - 2 проекта

Национална програма "С грижа за всеки ученик"

През тази година училището продължава да работи по:Проект "Активни и здрави"

Цел на проекта: Създаване на обновена комбинирана спортна база , на която учениците и младите хора от училището могат да спортуват целогодишно и пълноценно, организирани от специалист в различни спортни дисциплини и игри.


Проект "Моето училище - моята Вселена"

"Знанието ражда победители - бъди един от нас"

за избор и изработване на нова цялостна униформа за ученици. От проведената анкета в СОУ"Л.Каравелов" 443 ученика са посочили, че имат желание за униформа. В избора на модел ще участват всички ученици, учители и родители на организирано модно ревю.


„Училището – желана територия на ученика”

На 17.ІІ.2009 г. Се проведе Общински етап на Националната конференция  „Училището – желана територия на ученика”. От представените 11 доклада, бяха класирани 3. Допуснати до Областен кръг бяха докладите на СОУ „Любен Каравелов” – „Познавам и обичам своя роден край”, представен от Йорданка Първанова - СОУ"Любен Каравелов", ОУ „Пенчо Славейков” и ПГХХТ „Асен Златаров”.

На 12 и 13 март в Дома на учителя гр.Хасково се проведе Областния етап на конференцията. От представените 39 доклада има избрани три, които ще представят областта на Националната конференция, която ще се проведе в Пловдив от 14 до 17.ІV 2009 г.

На всички, които презентираха на Областния кръг, бяха връчени Сертификати за участие.

Домакин на церемонията беше ОУ „Христо Смирненски”-гр.Хасково.

След обръщението на Началника на РИО г-н Иван Панайотов и Председателя на Областната комисия – г-жа Тонка Ченгелова, участниците изгледаха класираната на І място в Областта презентация. Разработката е на учител по биология от ОУ”Хр.Смирненски”-Хасково върху учебното съдържание за V и VІ клас.


Проекти, по които се работи в СОУ”Л.Каравелов” за 2008/2009 г.

 Училищна конференция  ”Училището - желана територия на ученика”: проект ”Познавам страната си и се гордея с нея” - Й.Първанова - 14.01.2009 г.

Проект по “Гражданско образование” Проблем “Агресията в мен и около мен, и справянето с нея” –  група от 14 ученици  от VІІІ и ІХ клас

Водещи учители: Ваня Билева и Маргарита Цветановa

Национална програма “С грижа към всяко дете” : модул  ”Осигуряване на обучение на талантливи ученици по Астрономия”

всеки вторник – обучител Таня Ганева, при изработване на презентации – Ангелина Бонева

 

  

За одобрение и финансиране от МОН е представен:

 

Проект „Учим и творим днес, за да успеем утре” към оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Приоритетна ос4 – Подобряване на достъпа до образование и обучение

Област на интервенция 4.2 – Децата и младежта в образованието и обществото

Проекта съдържа следните клубни дейности и направления:

Клуб „Млад баскетболист”

Клуб „Млад природолюбител”

Клуб „Млад журналист”

Клуб „Безопасност на движението”

Клуб „Млади таланти” с направления

         -фолклорна палитра;

         -актьорско майсторство;

         -приложни изкуства;

Партньори по проекта са ЕГ :Д-р Иван Богоров” – Димитровград, община Димитровград и ОУ „Христо Смирненски” – с. Радиево

 


Проекти на МОН за 2007г.

Училището се включи и спечели следните проекти:

        1.Проект: "Модернизация на материалната база в училище"

1.1.Модул "Спорт в училище" - Асфалтиране на външни спортни площадки - писта за бягане от около 500кв.м., подмяна металната конструкция на 4 бр. баскетболни кошове , направа на пилони за волейболното игрище и оформяне на трап за дълъг скок  на  стойност 30 000 лв.Пистата е асфалтирана на 24.11.2007г.Монтирани са 2 броя баскетболни кошове с рингове и 2 броя пилони за волейбол с мрежа на 24.03.2008г.

1.2.Модул "Обновяване на учебно-техническото оборудване"-Цялостна подмяна на учебни дъски и обновяване на ученическите маси и столове. По проекта на 29.01.2008г. ни бяха доставени 24 броя бели учебни дъски за класните стаи. Предстои получаването на ученическите маси и столове до края на месец март. 2008г.

        2.Проект: "Училището-територия на учениците"

2.1.Модул"Ритуализация на училищния живот"-Юбилеен сборник "50 години СОУ"Любен Каравелов"-Димитровград" - на стойност 1 500 лв.

2.2.Модул "Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност"- на тема:"Българските традиции и празници-памет за миналото, грижа за бъдещето"-на стойност 14 999 лв.

На 21.04.2008г ученици-членове на клуб "Фолклорна палитра" и екипът от  преподаватели работещи по реализирането на проект "Българските традиции и празници-памет за миналото, грижа за бъдещето" официално откриха постоянна етнографска експозиция във фоайето на СОУ "Любен Каравелов".

Подредените експонати пресъздават духа на българските възрожденски традиции.

Учениците от 11 клас обучавани в профил-Информационни технологии представиха издадената от тях книга "Българските традиции и празници-памет за миналото, грижа за бъдещето". В книгата има подробно описание на 10 от най-тачените български обичаи и обреди.

Презентация за проект "Българските традиции и празници - памет за миналото, грижа за бъдещето"

    начало