ТВОРЧЕСТВО

Home

 

Учениците Антония Иванова и Христо Бонев от 12б клас взеха участие в Европа с конкурс за "заразяващо" видео 2014. Целта e създаване на кратък филм подчертаващ предимствата на Европас. Европас конкурсът се организира от Националните Европас центрове и е финансиран от Европейската комисия.
Видеото е впечатляващо :

https://www.youtube.com/watch?v=kRkBr2Oa5j8&list=UUMQYV-l-L1fZcr45jQ4-Y_A&channel=MagneticCrystal1

 

 

 


 

 

Различният урок

 

На посещение във физичната лаборатория на Неохим бяха ученици от 11а и 12а клас. Те се запознаха с начините за анализ на веществата. Направиха спектрален анализ и наблюдаваха линейни спектри. Учениците се запознаха и с историята на Неохим, както и с някои основни производства. Най-емоционално бе посещението в Кислородния цех.

За начините на контрол на материалите обяснява инж. физикът Красимир Колев.

Посещението на учениците беше организирано от Таня Ганева - учител по физика.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

"Срещу скуката таблетКа"

Какъв необикновен урок проведоха учениците от 3в клас може да видите тук

 

Преподавателят от СОУ "Любен Каравелов" Йорданка Първанова участва в националната конференция "ИКТ-средство за изграждане на знания и компетентности". Повече за участниците и работата на конференцията:

 

 


 

2011 / 2012 учебна година

Бягство към шестиците

 

        „Магнитното поле и неговите влияния” беше озаглавен интердисциплинарният открит урок, който проведоха на 27 февруари в СОУ „Любен Каравелов” преподавателите по физика и астрономия Таня Ганева и по английски език – Магдалена Иванова. За да бъде придаден и игрови нюанс на преподаваната физична материя, подтемата на урока беше „Как магнитното привличане може да се превърне в бягство към отличните оценки”.

        На изявата на каравеловците от 10 „Б” клас съдействаха и техни съученици от 11 „Б” клас. С мултимедийни презентации учениците показаха равнището на усвояване на учебния материал, демонстрирайки умения за използване възможностите на информационните технологии. Специална част от открития урок беше и подготвеното представяне на английски език. Влиянието на магнитното поле върху флората и фауната, върху човешкия живот, загадката на Бермудския триъгълник – това бяха основните тематични насоки, върху които десетокласниците и единайсетокласниците бяха подготвили своите мултимедийни чуждоезикови представяния. Освен с научно обоснована информация, презентациите бяха илюстрирани с богат и разнообразен снимков материал. Беше излъчен и специално подготвен за урока виеоклип с кадри от космоса.

        Гости на открития урок бяха помощник-директорът на СОУ „Любен Каравелов” Митко Дерменджиев и преподавателката по информатика и информационни технологии Дима Пенева. В подкрепа на съучениците си към урока се присъединиха участващи в клуб „Млад журналист” възпитаници на училището. Замисленото като методика за споделяне на добри образователно-възпитателни практики комплексно представяне равнището на подготовка на учениците се осъществи наистина и като своеобразно „бягство” към шестиците по учебните дисциплини, включени в урока.

 


Коледен литературен конкурс - финал

Може ли да се случи така, че хем да учиш, хем да се забавляваш? И още как.

    Доказаха го четвъртокласниците на г-жа Светла Минчева, които в навечерието на Коледа финализираха един свой проект. Идеята идва от часовете по ЗИП български език. Учениците са разделени на 4 групи и пред всяка от тях стои интересно предизвикателство.

 

     

   

 

 


2010 / 2011 учебна година

Творчество на наши ученици

            Атом

 Атом – изграден от милиони частици

 е измислен от великите физици

и можем да ви споделим,

че той е неделим.

Протони, неутрони,

наричат се нуклони.

Заедно в едно

става атомно ядро.

Атомът предава и приема светлина

от другите тела.

Частиците из въздуха се носят,

огънят и водата на Земята внасят.

От физиката неизменна част е

 и в умовете ни с голяма власт е!

 

Десислава Колева ХІ „б” клас

Гергана Хубенова ХІ „б” клас

 

  

 

 

     От Космоса до атома

 

 Атомите излъчват и поглъщат светлина

\varepsilon=E_{n2}-E_{n1},там от земните недра.

За квантовият атомен модел на Бор,

ний сме най-силният отбор.

Енергията, проявена минимално

прави ядрото най-стабилно.

Връщаме се от олимпиадата в Бургас,

защото решихме задачите по физика от раз.

Точността на измервателните уреди расте

 и няма никога да спре.

Най-простата структура на атома от протон и неутрон,

нарича се – нуклон.

 

Христина и Цвета ХІ”б” клас

 

 

На 24.04.2009г. в СОУ”Любен Каравелов” се проведе състезание по АЕ и ИТ „DISCOVER BULGARIA между ученици от 7 клас посветено на патронния празник на училището.

Участие взеха отбори от ОУ”Алеко Константинов”, ОУ”Пенчо Славейков”, СОУ”Васил Левски” и СОУ” Любен Каравелов”.

Състезателите имаха задача да изработят презентация на АЕ по зададената тема. По време на състезанието учениците показаха отлични умения за работа с програмата Power Point, владеене на АЕ и познаване на географските и исторически залбележителности на България.

 Като индивидуални победители бяха отличени:

1 място  Мирослав Грозданов - ОУ”Алеко Константинов”

2 място  Георги Милев - ОУ”Пенчо Славейков”

3 място  Галена Тонева - ОУ”Алеко Константинов”

 Отборното класиране е:

1 място - ОУ”Алеко Константинов

2 място - СОУ”Любен Каравелов”

3 място - ОУ”Пенчо Славейков”

 В отбора на СОУ”Любен Каравелов” взеха участие:

Веселина Славчева-7б

Митко Иванов- 7б

Николай Русев- 7б

Иван Ганчев- 7б

 


На 24.04.2009 година в СОУ "Любен Каравелов" се проведе Първи Общоградски Кулинарен конкурс под егидата на Патронния празник на училището. В него взеха участие ученици от V и VІ клас от СОУ "Васил Левски" и нашето училище. Нашите ученици заеха призови места.


На 22.04.2009 г. в кафе "Кронос" се проведе научно-забавно мероприятие свързано с Деня на Земята. Присъстваха ученици от VІІ-ХІІ клас. Бяха представени презентации за озоновата дупка и влиянието на радиацията. Представиха се доклади за парниковият ефект и киселинните дъждове. Разясниха се причините и влиянието им върху живите организми. Бяха споменати и причините за изчезването на животните. Демонстрираха се опитите "Вулкан" и "Огън без кибрит". Вечерта завърши с дискотека.


Състезание между отбори от третите класове по Английски език - We learn and have fun! - Учим и се забавляваме!